Säsongsslut

Magnus och Olle

Magnus och Olle

Det började med att vi skulle segla Smaragd SM i Skärhamn, men transporten blev för dyr så vi sa att vi skulle ta Salvo till Visby och ta en öl.
Som så mycke annat blev det inte tid till det, men under Gran Prix så bestämde vi oss att om det är hyfsade väderutsikter så vi sticka helgen 14-15 september + någon omkringliggande dag. Mot mitten på veckan så såg prognosen lovande ut och vi bestämde oss för att sticka på torsdag kvällen efter jobbet.
Magnus och Olle tog hand om bunkrande och plockade upp mej på Gullmarsplan vid 6 och så bar det av mot Gålö som vi lämnade vid 8 på kvällen. Knallade motor ut ur viken och över en spegelblank Mysing, tog sundet mellan Granholmen och Mellankobbarna ut på Gråfjärden där det började komma lite vind så det sattes segel och knallade på riktigt bra till 3ish på natten då det blekte ur och vi fick stötta med motorn i några timmar.
Vid 6 kunde vi sätta genacker och ha fantastisk segling utefter Gotska kusten. Nådde Visby vid 12 på fredagen och Magnus fru och syster mötte upp för att fira Magnus 50 årsdag.
Fredagen bjöd på kanon väder lika så lördagen och vi lämnade Visby strax efter 4 färjan och satte genuan direkt och det bar mot Oxelesund då det blev för brant att sikta på Gålö.
Skaplig vind som ökade så vi tog ner genackern när det mörknade och seglade lite högre, sjön blev riktigt stökig när man plattade (vilket det var mot Gålö) så vi fick skära tillbaks ut mot Finland och det blev lite knepigt att sova, men vi var uppe vid Nåttarö vid 4 och när vi passerat Danzinger gatt la sig vind och vågor så det blev några timmar sömn innan vi gjord hamn.

Magnus

Magnus

Olle

Olle

Salvo har det ensamt i Visby hamn

Salvo har det ensamt i Visby hamn

Tomas

Tomas

Olle och Tomas

Olle och Tomas

Olle

Olle

Solnedgång

Solnedgång

Magnus och Olle

Magnus och Olle

Det här inlägget postades i Segling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s