Islossning

20130402-164902.jpg

SALVO

Efter båtmässan kom vi på den briljanta idéen att byta ut Salvo mot nått snabbare. Inget objekt som var ett måste, men det fanns några first 40:or med trevlig utrustning ute…
Bara så att det inte blir några missförstånd: vi är supernöjda med Salvo och kommer att segla henne många år om inte rätt köpare dyker upp.
Mässan var rätt tråkig och det finns risk för att vi byter den mot London nästa år, en den sparkade igång utrustningslistan som förutom vanliga underhållsgrejjer blev:
3 nya batterier.
Solcell.
Regulator till solcellen.
Avstängningskran till toaletten.
Lanternor, så att styrbord och babord ser lika ut.
Lewmar winchandtag.
Block till tackline.

Annars väntar vi på våra SRS mätbrev och vårrusten har kommit en bra bit på väg; botten är slipad med 600 papper och kölen är spacklad, vi har tagit bort nästan all tejp och ny logga ska beställas.
Nu krävs det bara lite vår så att vi kan polera, vaxa och måla botten för det är inte många helger kvar innan hon måste vara i vattnet. Men som det ser ut nu är det mycke is som måste smälta för att vi ska kunna komma i vattnet och fram till bryggan…

Annonser
Det här inlägget postades i Pågå, prylar, Segling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Islossning

 1. Jocke skriver:

  Blev lite överaskad då jag såg den på Blocket…. men då vet jag.
  Själv har vi stripat om båten och håller på att måla epoxi på botten (ja jag har full täckning + 3 värme element för att klara kylan men skvallra inte för min klubb…)
  Har modifierat rodret efter Farr roder design II
  Hoppas hinna att sjösätta i början av maj och hinna till Lidingö runt…
  Hoppas vi ses där
  ///Jocke

  • nyppon skriver:

   Farr roder design II är den djupare? Vårat är djupare än std.
   Vi måste vara i sjön innan 1 maj, då vi ligger i vägen för alla andra…
   Epoxin är det förebyggande?
   Vi skulle behöva komma och kika på hur du har löst det med snören till genanker och peke…
   Det ska väll inte vara några problem att bli klar till Lidingö?

 2. Jocke skriver:

  Ja 22 cm djupare… vi var ju lite rookies förra året men tyckte att den saknade ”bett” ibland, och skar upp på brant slör lite tidiagre än vi ville/önskade
  Vi behöver minst +5 grader i luften för att våga måla (=10-12 grader i tältet) men det skall mycket till om vi inte skall komma till Lidingö men med denna vinter vet man aldrig…satsar på sjösättning senast 1 maj
  Ja vi såg några blåsor på ett ställe, inte säkra på vad det var men beslöt att slipa rent o lägga ett antal epoxi lager men det var ett jäkla slit att få bort tidigare färg
  Ang snören så är det ganska enkelt med genaker… fall + nedhal som går via ett block på peket bak till avlastarna + skot som är sammanbundet sista 3 dm… vi har inte ens suggor men vi kanske kommer att ha det i år, vi får se.
  Du/ni är alltid välkomna att kolla genaker skot osv, kanske åka med på en Onsdagsegling (ca 2h) som börjar i mitten av maj?

  • nyppon skriver:

   Vi hade det hyfsat lätt med undervattenskroppen då hon var torrseglad och bara målad med 1 lager färg. (Det satt som fan ovan vattenlinjen och där hon legat i vaggan). IOM vi tog bort bottenfärgen så försvann det skyddande lagret på kölbladet så det var endel rost när vi tog upp, men där har vi lagt på epoxi nu så det ska klara sig.
   Med vårat roder märker man bara släpp när man seglar shorthanded och inte hinner släppa efter lite på storen i slagen. (Vi seglade väldigt brant med S1an på Hyundai och då blev det en del släpp innan vi hittade kommunikationen).
   Hänger gärna med nån onsdag och du är välkommen nån söndag när vi klubbseglar, ska nog också börja mitten av maj.

 3. Jocke skriver:

  Hänger gärna med nån söndag… jag skall försöka sno med mig alla era hemliga trim 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s