Av med bottenfärgen

Bottenfärgen, ”T speed”, på Salvo lossnade till 70% av sig själv när den kom på land och det blev svalt. Det som inte lossnade var ovanför vattenlinjen och där hon tidigare har legat i vaggan. Sen har mer och mer blivit löst efter växlingar mellan + och – grader.
För att få loss det sista bestämde vi oss för att gå kemiskt! En burk Lefant Paint Remover inhandlades för dyra pengar och första besvikelsen är när burken öppnas; den är halvfull!

20120326-194642.jpg

Lefant Paint Remover kommer halvfull

Började med ett litet område som fick sitta i 1 timme + vilket resulterade i att ett lager bottenfärg lossnade, lite lite kändes det som men det var enkelt och inte allt för knöligt. Dessutom så var locket till burken av engångstyp så vi la på på resten av botten, väntade och började skrapa, med varierande resultat. Där det var tjockt pålagt och fick sitta lagom länge funkade det klockrent. Där det var tunt hände nästan inget. Där det var tjockt och fick sitta för länge blev det som knäck!
En till burk till nästa helg borde fixa det som är kvar.

Uppdaterat 2012-04-03
Vi la på ytterligare en omgång/burk och lyckades få bort väldigt mycket, men beräknar att det går åt ytterligare en burk innan vi är av med all gammal färg.

Det här inlägget postades i Segling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s