Grabbsegling

Pontus hade bestämt att han skulle se riddare på medeltidsveckan i Visby och Salvo var ett vettigt boendealternativ. Nu krockade tiden för översegling med Pontus mammas arbetsvecka, så vi gjorde en grabbsegling av ditseglingen. Plockade med oss Mattias och vår Pappa, så det blev 3 generationer Sundgrabbar.
Vi lättade från Gålö i onsdag lunch seglade ner till Östermarsfladen, där vi gjorde natthamn. Hade lite problem att hitta bra ankringsplats, tack vare djupet, men det löste sig. Annars var det stora problemet ungdomsgården i Najaden bredvid oss, som några i besättningen löste det med öronproppar och yrsel.
Torsdagen bjöd på vackert väder och motorgång till Nynäshamn för tankning och vidare färd ner till Landsort eller rättare sagt Öja och norra hamnen där Henriks föräldrar, oplanerat, tog emot oss.
Vi gjorde en promenad på ön och naturligtvis var vi tvugna att belöna oss med en Landsorts Lager när vi gått från norra hamnen till Lotshamnen. Därefter besöktes samtliga kanontorn och vi tittade på fyren innan vi gick tillbaks till båten för bad, dusch och matlagning och en relativt tidig kväll.
Uppe vid 4 på fredagmorgonen med sikte på Visby, när vi rundade hörnet till hamnen började det gå skaplig sjö som lugnade ner sig lite när vi kommit ut på djupt vatten. Vinden kom ganska precis från Visby och varierade mellan ingenting och 11-12 sekundmeter som mest.
Visby angjordes vid halv 8 tiden på kvällen och det var bara att spurta upp till närmaste restaurang och käka innan det gjordes kväll.
Pappa och Tomas ägnade lördag fm åt att gå runt ringmuren på insidan, gemensam lunch med Matte och Pontus på Black Sheep Arms, som ligger granne med Gotlands bryggeri, där det var bra öl och service och dessutom lugnt och skönt.
Eftermiddagen ägnades åt att leta mataffär. vilket hittades med Eniros på sjön app!
Tidig lördagkväll och tillika söndagmorgon, då pappa och Tomas tog färjan till fastlandet.

Annonser
Det här inlägget postades i Resa, Segling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s