Fortsättningen

Frukost på vanliga stället, småkyligt i luften, så det var bara att klä på sig mer och knalla ner till Chelsea Pier och Chelsea Brewing Company för starten på New York Beertour. En suverän genomgång av hur man brygger öl utav Chelseas bryggmästare och några smakprover senare plockades vi upp av en minibuss och åkte till Brooklyn Brewery.

På Chelsea Brewing Co

På Chelsea Brewing Co


På Brocklyn var det full fart och massor med gäster i bryggeriet, men det var endast en pint som ingick i besöket, Örjan lyckades charma till sig ett klart intressant smakprov som bara fanns där på bryggeriet.
Från insidan

Från insidan


Tillbaks i bussen och en rundtur bland Brooklyns nedlaggde bryggerier och mycket bra guidning. Sen var det Spuyten Duyvil där vi provade ost och skinka kombinerat med öl
Provning

Provning

därefter mera rundtur och historieberättande innan vi hamnade på Brouwerij Lane. Som är en Beer Store där man hade massor med smakprover, då man förutom en otrolig samling av ölrariteter på flaska även fyller ”growlers” från fat. Jag provade 2 öl från Lagunitas, varav den ena var självrunnen!
Guidningen fortsatte med buss till Queens och en beergarden med tjeckisk öl, vilken besvikelse att bli serverad en Krušovice! Men trevligt att sitta i en stor trädgård i solen å dricka öl och prata med de andra deltagarna.
Bussen gick sen tillbaks till Manhattan där vi hoppade av vid Grand Central kikade på Oysterbar och stora hallen, innan vi tog 2a ner till Waterfront Ale House på vägen tillbaks till hotellet.
På vägen skulle vi boka bord på Hill Country BBQ, men det gick inte, utan vi kunde få ett bord på dirrekten. Man valde hur mycke kött man skulle ha och så skar dom upp det färdig grillat. Käkade brisket moist å beställde alldeles för mycke av den, så det var nätt och jämt att allt gick ner. Men jävlar vad bra den var och sen är det larviga när man ska betala så kostar det väldigt nära ingenting….
Efter dusch så skulle vi avsluta kvällen på Rattle n Hum

Annonser
Det här inlägget postades i Öl, Resa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s